Zdrowe i pyszne gofry? [przepis]
Zdrowe i pyszne gofry?
Tak to możliwe. Zamiast mąki z ciecierzycy możesz użyć innej, byle by była pełnoziarnista 🙂
Składniki:
Ciasto: jajko, 3 łyżki mąki z ciecierzycy, 0,2 szklanki wody (mniej więcej), 1/2 łyżki olwiy, przyprawa zatar (opcjonalnie).
Warzywa: papryka, marchew, 1/2 cebuli, czosnek, łyżeczka tahiny lub rozdrobnionego sezamu, 2 łyżeczki hummusu, garść rukoli
Przygotowanie:
1. Zmiksuj na gładką masę składniki na ciasto: mąkę, wodę, jajko, oliwę.
2. Piecz w gofrownicy na złoty kolor. Można też usmażyć na patelni.
3. Warzywa upiecz, wymieszaj z tahini.
4. Na gofry nałóż hummus, warzywa.
430kcal, białko: 20,1g, węglowodany: 29,3g, tłuszcze: 22,5g, WW (wymienniki węglowodanowe): 3
Smacznego!