gofry

Zdrowe i pyszne gofry? [przepis]

Zdrowe i pyszne gofry?

Tak to możliwe. Zamiast mąki z ciecierzycy możesz użyć innej, byle by była pełnoziarnista 🙂

Składniki:

Ciasto: jajko, 3 łyżki mąki z ciecierzycy, 0,2 szklanki wody (mniej więcej), 1/2 łyżki olwiy, przyprawa zatar (opcjonalnie).

Warzywa: papryka, marchew, 1/2 cebuli, czosnek, łyżeczka tahiny lub rozdrobnionego sezamu, 2 łyżeczki hummusu, garść rukoli

Przygotowanie:

1. Zmiksuj na gładką masę składniki na ciasto: mąkę, wodę, jajko, oliwę.

2. Piecz w gofrownicy na złoty kolor. Można też usmażyć na patelni.

3. Warzywa upiecz, wymieszaj z tahini.

4. Na gofry nałóż hummus, warzywa.

430kcal, białko: 20,1g, węglowodany: 29,3g, tłuszcze: 22,5g, WW (wymienniki węglowodanowe): 3

 

Smacznego!

gofry